Menu

Pleegouder

Prisma is op zoek naar pleegouders die tijdelijk kinderen met een beperking kunnen opvangen omdat een kind door omstandigheden (tijdelijk) niet in de huidige situatie kan blijven. Tijdelijk kan variëren van een paar weken tot een jaar. Plaatsing is altijd in overleg en op basis van beschikbaarheid. De grootste vraag ligt er momenteel voor kinderen in de leeftijd van 10+. Echter zijn we ook altijd op zoek naar gezinnen voor kinderen onder de 10. 

Dit doe je op een dag

Als pleegouder ben je werkzaam in de functie van begeleider. Je bent verantwoordelijk voor het verzorgen en begeleiden van de cliënt, op basis van de afspraken in het cliëntplan. Je kan samenwerken met een disciplinair team en staat open voor coaching en feedback. 

De begeleider is, op basis van aangegeven kaders, medeverantwoordelijk voor de uitvoering van de individuele ondersteuning van de cliënt. Je ondersteunt de cliënt en zijn of haar familie/netwerk in de regie van hun eigen leven.

Jouw functie

  • Voor 8-14 uur per week, afhankelijk van de indicatie van het kind. Daarnaast krijg je een dagvergoeding.
  • Een pleegouderovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van de opvang.
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de cao gehandicaptenzorg. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 1.898,- en € 2.807,- ligt, afhankelijk van jouw ervaring 
  • Naast vakantieuren krijg je extra uren die flexibel zijn in te zetten. Je krijgt een eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt jaarlijks een budget wat je mag besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid.

Wat wij jou verder bieden


Prisma is een goede werkgever en dat betekent dat jij belangrijk bent. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling. "Bij Prisma draai je niet op routine, maar is er ruimte en tijd voor echt contact met de cliënt en collega’s"Dit verwachten wij van jouJij werkt met passie en plezier. De visie van Prisma zet jij om in ondersteuning en denkt vanuit mogelijkheden. Je kent jouw sterke kanten en valkuilen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang om collega’s feedback te geven. We vragen je om een veilige basis te bieden aan cliënten, waarbij je open staat voor het biologisch netwerk van de kinderen, wat er ook is gebeurd.
Relevante eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde MBO niveau 4 opleiding in de richting Zorg en Welzijn.
  • Je hebt de STAP training positief afgerond of bent bereid deze te gaan volgen. Een justitiële screening is hier onderdeel van. Bij aanwezigheid van een partner, dient ook je partner de STAP training positief af te ronden en de justitiële screening te overleggen . Met haar/hem wordt een vrijwilligersovereenkomst aangegaan.Wil jij die veilige omgeving bieden wanneer de cliënt dit nodig heeft?