Menu

Onderwijsondersteuner

Maak het verschil als onderwijsondersteuner voor leerlingen met een extra ondersteuningsvraag op het Berkenhofcollege in Breda. Al verschillende jaren werkt Stichting Prisma samen met het voortgezet speciaal onderwijs in Breda. Heb je affiniteit met jongeren met gedragsproblemen en/of psychiatrische problemen en hou je van werken in een dynamische omgeving? Dan zit je in deze functie wellicht goed op je plek!

Dit doe je op een dag

Jouw werktijden zijn op maandag t/m vrijdag tussen 08.30-15.30 uur en op woensdag van 08.30-12.30 uur. Geen dag is hetzelfde en je sluit aan bij de ondersteuningsvraag van dat moment waarbij je in samenwerking een bijdrage levert de ontwikkeling van deze leerlingen. 
Als ondersteuner binnen het onderwijs begeleidt je leerlingen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar binnen de klas. Deze leerlingen hebben een extra ondersteuningsvraag op het gebied van hun sociaal-emotionele ontwikkeling waar alleen de leerkracht niet aan kan voldoen. Samen met de leerkracht stem je af hoe de taakverdeling is waarbij de regierol bij de leerkracht ligt. Ondersteuning bij emotieregulatie, het maken en onderhouden van sociaal contact, het structureren van situaties en overzicht creëren voor de leerling binnen het groepsproces, ontspanningsmomenten bieden of gesprekken voeren met leerlingen behoren tot je taken.

Jouw functie


  • Je wordt in basis boven jouw contracturen ingezet om zo uren op te bouwen om de schoolvakanties vrij te kunnen zijn.  
  • Een contract voor gemiddeld 26 uur tot het einde van dit schooljaar. 
  • Werktijden zijn in overleg waarbij deze altijd tijdens schooltijden plaatsvinden.
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de cao gehandicaptenzorg. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 1.800,- en € 2.675,- ligt, afhankelijk van jouw ervaring 
  • Naast vakantie-uren krijg je extra uren die flexibel zijn in te zetten.
  • Je krijgt een eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt jaarlijks een budget wat je mag besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid.

Wat wij jou verder bieden


Persoonlijke aandacht is erg belangrijk binnen Prisma. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling. 'Een uitdagende functie binnen het onderwijs waarbij je in samenwerking met leerkrachten en klassenassistenten de schooldag van leerlingen vormgeeft.'Dit verwachten wij van jouMet passie en plezier vertaal jij Prisma’s visie in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij leerlingen om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Je staat stevig in jouw schoenen en kent jouw talenten en valkuilen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen.

Relevante eisen


  • Je hebt affiniteit in het werken met kinderen en bent gericht op ontwikkelingsmogelijkheden. 
  • Je bent lichamelijk fit en in staat om binnen deze dynamische setting te werken. 
  • Je bent in staat om onder regie van de leerkracht te komen tot samenwerking om zo het leren  vorm te geven.

Draag bij aan zinvolle en zichtbare zorg.