Menu

Fittin Begeleiders/gastvrouw Wings Goirle

Jongvolwassenen met een beperking kunnen niet altijd thuis blijven wonen, maar willen zich wel graag thuis voelen in hun woning. In een particulier wooninitiatief hebben ouders zelf de regie en kijken ze samen met hun kind en met Fittin naar de inhoud van de zorg en begeleiding. Fittin ondersteunt hen bij het opzetten van deze zorgvorm en alles wat daarbij komt kijken. Als medewerker van Fittin - onderdeel van Prisma - ben jij mede verantwoordelijk om in dit nieuwe initiatief samen met de toekomstige bewoners een veilige en vertrouwde woonplek te creëren. Ben jij de betrokken en enthousiaste professional die wij zoeken?

Wings (Wonen IN Goirle Samen) is een nieuw ouderinitiatief in Goirle. Fittin is de zorgaanbieder. Jongvolwassenen  met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking krijgen hier 24-uurs zorg. De jongvolwassenen wonen hier gezamenlijk, maar hebben ieder hun eigen appartement. Overdag gaan de meeste bewoners naar hun werk of dagbesteding. De jongvolwassenen zullen in het najaar van 2020 hun intrek nemen in Wings.  

Maak hier kennis met de bewoners en lees meer over dit nieuwe initiatief

Elke bewoner kiest zijn eigen weg tussen individuele zelfredzaamheid en groepsdeelname. Er is altijd iemand van het zorgteam aanwezig om op terug te vallen. 

De keuze om Wings op een centrale plek te vestigen in een relatief kleine, maar actieve dorpsgemeenschap is bewust gemaakt. Samenwerking met andere partners in Goirle vinden we zeer belangrijk. Waar mogelijk doen de Wings-bewoners mee aan activiteiten in het dorp. Enkele bewoners hebben hun werk in het dorp of zijn lid van een sportvereniging. Vrijwilligers (uit het dorp) zijn actief bij Wings.

Dit doe je op een dag

Persoonlijk begeleider niveau 4:
Als persoonlijk begeleider niveau 4 zorg jij dat de dagelijkse gang van zaken in het wooninitiatief op rolletjes loopt. Goede communicatie met de bewoner en diens ouders is hierbij essentieel. Je onderzoekt samen hoe de cliënt zichzelf kan zijn, talenten benut en dromen verwezenlijkt. De uitvoering van dit ondersteuningsplan is jouw verantwoordelijkheid. Je stuurt de (assistent) begeleiders hierbij effectief aan en evalueert het zorgplan regelmatig. 

Begeleider niveau 3: 
Het woord begeleider zegt het al: jij verzorgt en begeleidt onze cliënten. Dat doe je volgens de afspraken in het cliëntplan. Alle zorg bij Fittin is maatwerk. Op aanwijzing van de persoonlijk begeleider ondersteun jij de cliënt en zijn netwerk. Zo ben jij echt een partner in de zorg. Uiteraard houdt dit ook in dat je transparant communiceert. 

Assistent begeleider niveau 2:
Als assistent begeleider niveau 2 verzorg en begeleid je cliënten volgens de afspraken in het cliëntplan. Je helpt hen in de dagelijkse ondersteuning. Bij Fittin vinden we dat echt goede zorg pas ontstaat op het moment dat je goed luistert naar iemands wensen. Echt contact is dan ook een belangrijk onderdeel van jouw werk. Je kijkt verder dan de standaard zorgovereenkomst en onderhoudt nauwgezet contact met de cliënt en zijn netwerk. 

Gastvrouw/heer: 
Je zorgt voor een schone woon- en werkomgeving voor cliënten en collega’s. Het grootste gedeelte van je tijd ben je bezig met huishoudelijke werkzaamheden. Daarnaast ondersteun je bij het ontbijt, zorg je voor een huiselijke sfeer en ondersteun je in de begeleiding waar nodig. 

Jouw functie

 • Het aantal uren is bespreekbaar.
 • Fittin is onderdeel van Prisma, je krijgt dus een Prisma-contract. 
 • Een contract voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
 • Je werkt op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen. 
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de cao gehandicaptenzorg. 
 • Naast vakantie-uren krijg je extra uren die je flexibel kunt inzetten. 
 • Je krijgt een eindejaarsuitkering.
 • Je krijgt jaarlijks een budget dat je mag besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid.

Wat wij jou verder bieden


Persoonlijke aandacht is erg belangrijk binnen Prisma en binnen Fittin. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Goede begeleiding in jouw functie vinden we erg belangrijk. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.  

 
“Werken bij Fittin is meer dan het uitvoeren van een zorgplan. Jij geeft kinderen een thuis waar zij gelukkig zijn. Dat is de ultieme beloning.”Dit verwachten wij van jouMet plezier vertaal jij de visie van Fittin in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij cliënten om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Hierbij ben jij ook een belangrijke gesprekspartner voor de ouders en het netwerk van de cliënt. Het werken in de driehoek staat hierbij centraal. Je staat stevig in je schoenen en kent jouw talenten en valkuilen. Je bent oplossingsgericht, adequaat en hebt humor en relativeringsvermogen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen. 
Relevante eisen

Persoonlijk begeleider:

 • Je hebt een afgeronde opleiding richting zorg en welzijn op minimaal mbo niveau 4 en enige jaren relevante werkervaring. 


Begeleider:

 • Je hebt een afgeronde opleiding richting zorg en welzijn op minimaal mbo niveau 3 en bij voorkeur enige jaren relevante werkervaring.


Assistent begeleider:

 • Je hebt een afgeronde opleiding richting zorg en welzijn op minimaal mbo niveau 2.


Gastvrouw/heer:

 • Je hebt ervaring in het schoonmaken en een affiniteit met de zorg.   


 • Je weet hoe je aansluiting vindt bij de bewoner en zijn netwerk. 
 • Je staat achter het concept  ‘particuliere wooninitiatieven’ en wilt daar een actieve bijdrage aan leveren. 
 • Je maakt onze Prisma kernwaarden ‘aangaan, erbij horen, verantwoord en eigentijds wijs’ zichtbaar in de praktijk.
 • Je communiceert open en helder met de bewoner, het netwerk en collega’s. 

Draag bij aan zinvolle en zichtbare zorg in een wooninitiatief. 


Neem voor meer informatie neem contact op met Ingrid van den Heuvel, via 06-52062968.

We betrekken de ouders en bewoners bij de sollicitatieprocedure.


De vacature sluit op 10 april 2020. De gesprekken vinden plaats in week 20 en 21. 


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Draag bij aan zinvolle en zichtbare zorg.