Menu

Begeleider EVB

Werken met een ernstig verstandelijk beperkte (EVB) doelgroep draait om luisteren, voelen, kijken en ervaren. Onze cliënten hebben een maximale ontwikkelleeftijd van een kleuter. Daardoor kunnen zij zich niet altijd uiten. Het is aan jou om aan te voelen wat zij nodig hebben. Of het nou gaat om lichamelijke verzorging of juist meer begeleiding. Met vertrouwen, structuur en flexibiliteit maak jij er elke dag weer een leuke dag van.

Dit doe je op een dag

Werken met deze doelgroep is elke dag anders. Doordat onze cliënten zich niet goed kunnen uiten, houd jij hun lichaamstaal scherp in de gaten. Gedurende dag zijn er meerdere verzorgmomenten. Hier is er tijd voor echte quality time met één op één aandacht. Tijdens een dienst spar je met een collega en je zoekt samen naar kleine dingen die de bewoners nog wel zelf kunnen. En dat is soms heel verrassend. 

Jouw functie

  • Voor 18-32 uur per week.
  • In eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de cao gehandicaptenzorg. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 1.800,- en € 2.675,- ligt, afhankelijk van jouw ervaring.
  • Naast vakantieuren krijg je extra uren die flexibel zijn in te zetten. 
  • Je krijgt een eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt jaarlijks een budget wat je mag besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid. 

Wat wij jou verder bieden


Persoonlijke aandacht is erg belangrijk binnen Prisma. Niet alleen voor onze cliënten, maar ook voor jou. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdragen aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.  "Bij Prisma draai je geen routine af, maar is er ruimte en tijd voor echt contact met de cliënt. De meesten kunnen niet praten, maar als je hen leert kennen, zie je aan het gezicht wat hun antwoord is.” Dit verwachten wij van jouWaar anderen beperkingen zien, zie jij vooral mogelijkheden. Deze positieve instelling werkt aanstekelijk. Je laat cliënten zoveel mogelijk zelf doen, zodat ze kleine stappen maken op hun eigen niveau. Hierbij blijf je geduldig.Je kent jezelf, hebt empathisch vermogen en hebt geen problemen om je kwetsbaar op te stellen. 


De cliënt heeft altijd jouw volledige aandacht. Met passie en plezier voor het vak zet jij je voor hem of haar in. Je houdt het hoofd koel bij het indelen van jouw werkdag, hoe druk het ook is. Daardoor straal je de rust uit waar deze doelgroep zo’n behoefte aan heeft. Ook samenwerken doe jij van nature. Collega’s kunnen altijd op jou terugvallen en je bent niet bang om opbouwende feedback te geven.

Relevante eisen


  • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 richting Zorg en Welzijn. 
  • Je werkt op onregelmatige tijden, verspreid over meerdere dagen.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto tot je beschikking.
  • Je bent beschikbaar voor de regio Oosterhout/Dongen, Waalwijk/Den Bosch of Tilburg/Eindhoven.

Wil jij de best mogelijke zorg verlenen aan onze cliënten?