Ambulant jeugd- en gezinsbegeleider Makker

Mensen met een licht verstandelijke beperking vallen vaak tussen wal en schip. Wij zijn ervan overtuigd dat zij met de juiste begeleiding veel beter mee kunnen doen in de maatschappij. Als ambulant begeleider bij Makker draag jij daar direct aan bij. Makker is onderdeel van Prisma. Onze ervaring met het helpen van mensen met een licht verstandelijke beperking en zwakbegaafdheid (LVB) leidt ertoe dat wij ons richten op wat iemand nodig heeft, en niet op "wat iemand heeft". Met Makker zijn we toegankelijker voor de LVB doelgroep, omdat we de taal spreken van de LVB'er. Als begeleider bij Makker ben je een sociaal vangnet, geeft ondersteuning op maat en biedt veiligheid aan de cliënt. 

Dit doe je op een dag

Voor jouw werk ben je de hele dag op pad, je ondersteunt de cliënt vanuit de thuissituatie. Hoe laat je begint, bepaal je zelf. Je plant namelijk jouw eigen afspraken in afstemming met de cliënt. Je probeert zo objectief mogelijk in kaart te brengen of hetgeen je ziet voldoet aan goed “genoeg” ouderschap. Je denkt creatief met het gezin en collega's mee over mogelijkheden om het gezin in hun eigen kracht te zetten. Je werkt alleen, maar er zijn verschillende overlegvormen om te sparren met collega’s. We werken daarnaast nauw samen met gespecialiseerde organisaties zoals CJG, Veilig Thuis, Jeugdzorg, gemeenten en andere maatschappelijke organisaties.

Jouw functie

  • Voor 24-32 uur per week.
  • In eerste instantie voor de duur van 1 jaar. Bij goed functioneren krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
  • Prisma  biedt ambulante zorg in diverse regio’s. Je wordt ingezet in de regio Breda, Roosendaal en Bergen op Zoom of Loon op Zand, Heusden en Waalwijk of Dongemond Gemeenten.
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de cao gehandicaptenzorg. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 2.016,- en € 3.084,- ligt, afhankelijk van jouw niveau. 
  • Vakantieuren en PBL uren waarbij de uren flexibel inzetbaar zijn. Je krijgt een eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt jaarlijks een budget wat je mag besteden aan jouw duurzame inzetbaarheid. 

Wat wij jou verder bieden


Makker is onderdeel van Prisma. Prisma is een goede werkgever en dat betekent dat jij belangrijk bent. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen jou graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling. Je krijgt tijd en ruimte om je SKJ registratie up to date te houden, waaronder goede begeleiding in je functie. 


“Er is volop mogelijkheid jezelf te ontwikkelen en je kennis te verdiepen”Dit verwachten wij van jouJij hebt een open en eerlijke houding. Oplossingsgericht denk je mee over mogelijkheden voor meer zelfstandigheid. Als het nodig is neem je hiervoor contact op met andere organisaties ter ondersteuning. Je bent flexibel qua werktijden en in het contact met de cliënt. Met jouw expertise en creativiteit inspireer jij cliënten en hun netwerk om de verantwoordelijkheid te nemen voor hun dagelijkse leven. Je kent je sterke kanten en valkuilen, hebt empathisch vermogen en je durft je kwetsbaar op te stellen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang om collega’s feedback te geven.
Relevante eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding. Ook verwachten wij dat je werkervaring hebt opgedaan als (ambulant) begeleider gericht op jeugd en gezinnen.
  • Je hebt een SKJ-registratie.
  • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen.
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs en hebt een auto tot je beschikking.

Ben jij die verbinder die cliënten helpt hun eigen plek te vinden in de samenleving?

Informatie over deze vacature (wil je direct solliciteren gebruik dan de button 'solliciteren' rechts bovenaan deze pagina):